Är du kreativ och älskar att dra igång nya projekt?

Ser du dig själv som en kreativ och driftig person som har lätt för att dra igång nya projekt? Är du nyfiken och aktiv men kanske har lite svårt att slutföra saker du påbörjat eftersom du hela tiden kommer på nya idéer som känns roligare?! Då kan det vara så att din personlighet till övervägande del består av träelement!

Som utlovat ska jag försöka beskriva de fem elementen inom feng shui och först ut är träelementet. När det kommer till personlighet så finns alla element inom oss, i olika grad. Att vara aktiv, nyfiken, driftig och kreativ är typiska personlighetsdrag för någon med mycket träelement. Då träelementets energier flödar uppåt, tänk som ett växande träd, så står elementet för expansion och tillväxt.

Känner du igen dig? Har du några tankar/synpunkter eller funderingar?

Varje element representeras av flera olika symboler, färger och former. Specifikt för just träelementet, i alla fall när det kommer till inredning, är pelarliknande former och stående rektanglar/ränder. De typiska färgerna är gröna och turkosa nyanser. Någonting som också representerar träelement är plastblommor eller konst, tapeter och tyger föreställande blommor eller landskap. Växter, bomull och lin är material som också räknas in till träelementet. Om du ser dig omkring i rummet där du är just nu, ser du några träelement i din närhet?

Trä är ett element du kan ha ganska mycket av i varje rum, t.ex. genom många växter eller höga pelarliknande krukor eller ljusstakar. Detta såklart i kombination med de övriga elementen. För att skapa bra balans mellan elementen i ett rum så kan du som regel ha mest av elementet jord, ganska mycket trä och metall, lite mindre vatten och minst eld. Det är däremot ingen regel utan beror såklart på vad man gillar och rummets syfte och utformning.

Intressant är att alla element påverkar varandra i olika grad. Träelementet blir stärkt av vattenelement medan eld istället försvagar träets energi. Har du funderat på vilka människor du dras till? Eller kanske vilka du helst undviker? Det skulle kunna vara så att de starkaste elementen i era personligheter är i direkt konflikt med varandra. Metall är exempelvis ett element som står i konflikt med trä.

Vad tyckte ni om detta? Känns det intressant? Vill ni veta mer eller finns det någonting jag kan förbättra? Dela gärna dina synpunkter i en kommentar så skulle du göra min dag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: