Vilket element är du som person?

Inom feng shui talar man om fem grundläggande element; trä, eld, jord, metall och vatten. Samtliga element bör (i olika hög grad) finnas representerade i varje rum då det påverkar balansen och hela känslan i rummet. De fem elementen handlar egentligen inte om materialen i sig (alltså trä, metall osv). Varje element representeras nämligen av en mängd olika saker, t.ex. färger, former, material och struktur.

Det mesta som symboliserar elementen känns väldigt logiskt! En liten luring är dock trägolv – som man kan tro symboliserar elementet ”trä” (eftersom det är gjort av just trä). Trägolv är dock generellt ett jordelement då det är ”dött” (dvs kapat trä) och oftast brunt i färgen. Jord är för övrigt det element som bör finnas mest av i de flesta rum.

Elementen kan användas på olika sätt och i olika mängd beroende på rummets ”syfte”. I ett vardagsrum eller allrum så kan ett tips vara att använda några varmare accentfärger, t.ex. orange. De varmare färgerna stimulerar nämligen vår öppenhet och sociala förmåga medan kalla färger har motsatt effekt vilket kan få oss att sluta oss och hålla oss mer för oss själva.

Alla element finns även representerade i våra personligheter, även här i olika hög grad. Jag tycker det är så himla intressant! När vi gick igenom detta på utbildningen så fick vi först gissa vilka element vi trodde var dominerande för våra personligheter. Efter att vi gissat fick vi också göra ett personlighetstest som visade hur stor del av varje element vi faktiskt var. Och det stämde skrämmande mycket med verkligheten!

Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om varje element i olika inlägg framöver. Låter det intressant? Utan att ha fått någonting förklarat, vilket element tror du är dominerande för dig som person? Lämna gärna en kommentar med dina tankar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: