Bergskristall kluster

Vad är det med kristaller?

Ja, vad är det för speciellt med kristaller egentligen? Jag tror inte att någon har missat att jag nuförtiden omger mig med kristaller på olika sätt. Du som läser nu kanske tror att jag har tappat greppet helt men intresset är faktiskt ingenting nytt – tro’t eller ej! Fascinationen har funnits sedan jag var en liten tös och periodvis har jag utfört små ritualer eller burit kristaller som smycken och i bh:n. Jag minns när jag tog hål i öronen och fick välja mina första örhängen. Valet föll tveklöst på örhängen med min månadssten, bergskristall.

Bergskristall kluster

I grundskolan var jag vid något tillfälle med hela klassen på en stenutställning. Jag minns att hon som höll i utställningen var en riktig stenälskare, kanske vad man skulle kunna kalla en dåtidens ”crazy chrystal lady”. Alla i klassen hade möjlighet att få en egen sten ”undersökt” och jag hade därför tagit med den magiska lavasten jag hittat under en solsemester på Lanzarote.

Den galna kristallkvinnan granskade min lavasten under lupp. Hon blev uppspelt och sade att hon såg någonting rött i en utav håligheterna och bad att få behålla stenen för att undersöka närmare vad det var hon sett. Det blev sista gången jag såg skymten av den stenen. Jag frågade efter den några gånger men möttes av radiotystnad. Undrar än idag vad det var för spännande hon hittat! Jag är däremot inte bitter då jag fick med mig några vackra pyrit- och ametistkluster från utställningen. Dessvärre vet jag inte vart dessa gamla kristaller tagit vägen så samlandet har med andra ord börjat om…

Kristaller för framgång

Här hemma finns kristaller lite överallt. Dels har jag några större inredningsdetaljer som bokstöd och ljuslyktor men också mindre kristaller som på bilden ovan. Det är några kristaller jag har på mitt skrivbord, som sägs kunna främja framgång. I sovrummet har jag istället lagt rosenkvarts, ametist och bergskristall.

Den logiska och rationella delen av mig tror egentligen inte att kristaller har någon inverkan på energier osv. Däremot tror jag att kristallerna bidrar till att höja och förstärka olika känslor, t.ex. när vi ser eller känner kristallerna vi har omkring oss. Om jag exempelvis vill uppnå någonting speciellt och använder en kristall för att minnas mitt mål så blir jag ju påmind om målet varje gång jag ser eller rör vid kristallen. Det gör troligtvis också att det blir lättare att göra val som kan ta mig närmare mitt mål.

Dessutom tycker jag att kristaller är så GALET vackra! Håll med om att det är fascinerande hur naturen kan skapa någonting så vackert?!

Celestin kluster

Vad har du för relation till stenar och kristaller? Hur började din kristallresa? Kanske har du aldrig börjat? Kanske är du nyfiken men ändå skeptisk? Eller är du en tvättäkta ”crazy chrystal lady” som har kristaller både här och där och ändå inte kan få nog? Dela med dig av dina tankar!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: