Vad vet du om ”yin & yang”?

Då var en ny vecka här och vi har serverats en möjlighet att ta nya, friska tag! Denna måndag är jag tillbaka i den roligaste skolbänken jag någonsin suttit i, nämligen feng shui-skolan! Just nu är jag i Stockholm och har unnat mig en hotellnatt här för att slippa morgontrafiken. Jag har knappt kört i Stockholms innerstad tidigare och hade troligtvis fått total panik av att köra här en måndagsmorgon kl. 8.00 – med en tid att passa. (Nu är jag istället kolugn och sitter troligtvis och äter frukostbuffé när detta publiceras.)

Denna del av utbildningen har bl.a. handlat om yin och yang – som verkligen visat sig vara en hel vetenskap! Gårdagen innebar åtta timmars effektiv korvstoppning och tillslut kunde jag knappt prata för att jag var så trött. Samtidigt är det SÅ intressant och jag vill verkligen inte missa någonting!

Tänkte att jag skulle dela ett par lärdomar kring just kontraster och gissar att du känner igen symbolen som i folkmun kallas ”yin och yang”? Visste du att symbolen egentligen heter Thai Chi? Nu vet du!

Nedan ser du hur symbolen ska se ut när det handlar om ”yang feng shui”, dvs symbolen för bra feng shui för hus och inredning. Skulle symbolen vara vänd åt andra hållet (om den vita sidan skulle vara svart) så symboliserar det istället ”yin feng shui”, som är avsett för gravplatser. Känns lite deppigt tycker jag – tyvärr är det få som känner till detta vilket innebär att många ovetandes bär symbolen för dödsenergi istället för det levande. Se alltså till att den vita delen är till vänster, med tjockaste delen uppåt, om du inte vill fokusera på gravplatser dvs.

Tai Chi symboliserar grunden till allt och visar hur kontraster behövs men också att de måste samspela med varandra för att balans ska uppstå. När det gäller inredning så handlar yin & yang främst om att kontrastera olika former, t.ex. genom att blanda höga saker med låga (typ ljusstakar i olika höjd) eller att balansera hårt med mjukt, t.ex. fyrkantigt vardagsrumsbord med en soffa som har mjukare former. Om vi har för mycket kantiga former i ett rum så uppstår ett överflöd av yang-energi vilket kan stressa oss och får kroppen att omedvetet bli mer spänd.

Var detta någon ny information för dig eller skulle du vilja veta mer om kontraster? Kanske är du nyfiken på om din personlighet är mer yin eller yang? Vad tror du?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

5 tankar om “Vad vet du om ”yin & yang”?”