Tankekartan – den perfekta minnesövningen?

Jag skulle vilja ta några minuter och bara hylla den som uppfann tankekartor/mindmaps! Det är fasen en grymt bra metod vid både studier och ”brainstorming” för nya idéer. Du kan likväl använda sättet för att måla upp drömmar, sätta mål eller vad som helst! Jag har ärligt talat haft lite svårt att se tjusningen med tankekartor tidigare. NU känns det däremot som att polletten trillat ner och jag har verkligen anammat detta sätt att jobba på!

En tankekarta kan se ut på oändligt många sätt och det går att använda sig av symboler, bilder, ord och linjer. Endast fantasin sätter gränser! Visste du förresten att det enligt forskning är ett av de bästa sätten att lära sig? Jag hörde för länge sedan att det bl.a. har att göra med att höger och vänster hjärnhalva (dvs både den logiska och den kreativa delen) samarbetar. Nedan ser du några exempel på hur jag använt mig av tankekartor;

Inne i mitt ”lekrum”/kontor har jag ett armeringsnät som sitter över skrivbordet! Just nu är det fyllt med mina mål för 2020, moodboards med inspirerande bilder och färgtemat jag försöker hålla mig till. Det är faktiskt underbart att dagligen mötas av mina drömmar och mål. Om jag har en dålig dag eller tycker att någonting känns motigt så kan jag bara blicka upp och bli påmind om vart jag vill och varför jag gör jobbet.

Jag använde också en tankekarta som metod när jag sammanfattade kurslitteraturen inför feng shui-utbildningen. Det var SÅ smidigt att bläddra tillbaka till och ha alla de viktigaste punkterna samlade på samma uppslag, istället för att sitta och leta bland en massa anteckningar som jag i vanliga fall gör. Det ger en grym översikt och känns betydligt roligare och mer kreativt.

Ytterligare en variant är de ”feelgoodkartor” jag säljer, som går att anpassa enligt dina egna önskemål! Hör av dig om det låter intressant!

Jag önskar dig en helt fantastisk start på veckan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *