Vill du veta mer om feng shui?

Nu har feng shui-utbildningen dragit igång på allvar och jag har genomfört två fullsmockade dagar med rent nörderi ihop med likasinnade! Jag är så sjukt upprymd och fylld till bredden med ny kunskap, inspiration och idéer. Det har varit så extremt stimulerande och jag vill bara veta mer! Har dessutom hamnat med en fantastisk grupp! Tacksam är bara förnamnet!

Utbildningen har hållits på ett av Sveriges få feng shui-certifierade hotell, Avalon Hotel i Göteborg. Visste du förresten att du kan ringa dit och be att få boka ett rum där sovplatsen är fri från currylinjer (enkelt förklarat; negativa energifält)?

(Du kan också boka ett rum med en rund säng – dock inte så bra feng shui. Rummet är snarare till för annat skoj än att sova och har passande nog rumsnummer ”69”, om ni förstår vad jag menar…)

Entrédörren utanför hotellet ramas in av en tudelad cykel och blommor. Jag har aldrig sett den typen av exteriör tidigare men blev såklart supersugen att göra likadant hemma! Tyckte det var fantastiskt vackert.

Mycket av det vi gått igenom hade jag redan lite kunskap om men jag har verkligen fått fördjupat mig i bl.a. kraftpositioner och chiflöden (energiflöden), tips och råd kring möblering, färg och material i hall/entré och sovrum. Nu vill jag vända upp och ner på i princip hela hemmet, identifiera currylinjer och möblera för att maximera känslan av harmoni! Jag kom hem från utbildningen, fulladdad med nya idéer och energi! Även om jag egentligen hade bestämt mig för att vänta så råkade jag möblera om mitt lilla ”lekrum” – på en gång. (Ber om ursäkt för urkassa bilder och röran, men det är verkligheten när man inte orkar göra saker ordentligt). Rummet är inte klart men känslan blev bättre och det känns sjukt mycket behagligare att ligga i dagbädden nu.

FÖRE:
Hela rummet utstrålar rörighet. Skrivbordet står inne i rummets vänstra hörn där hyllan ”tynger ner” energierna. Man sitter dessutom med ryggen mot dörren och ser inte om någon kommer in, vilket ger dålig feng shui. Jag sitter med andra ord väldigt sällan här för att jag inte trivs.
Dagbädden står till höger med huvudändan mot samma vägg som dörröppningen (fotändan av dagbädden syns lite nere i högra hörnet på fotot, fullt med kläder). Detta skapar en känsla av otrygghet och kan påverka sömnen. För att skapa en bra kraftposition ska huvudändan på en säng helst vara mot en ”hel” vägg, där du har uppsikt över dörren – detta förutsatt att det inte finns någon currylinje på platsen.

EFTER:
Hörnskrivbordet står nu till höger om dörren (utanför bild). Detta gör att man får god uppsikt över dörren och ser om någon kommer in. Dagbädden har fått flytta längre in, med huvudändan mot fönsterväggen där man också har god uppsikt över dörren.
Rummet är som sagt inte klart ännu. Hyllan över dagbädden ska helst plockas bort helt och jag ska bl.a. in med en matta för att bromsa chiflödet mellan dörren och fönstret lite.

Är du intresserad av att veta mer om feng shui? Har du någon fråga eller vill du kanske ta del av små tips eller före-/efterbilder på sådant jag förändrar framöver? Lämna gärna en kommentar då, så jag vet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

2 tankar om “Vill du veta mer om feng shui?”

%d bloggare gillar detta: