Hur bra är du på att knyta nya kontakter?

Jag älskar att möta nya människor men får alltid lätt panik vid tanken på att tvingas prata med okända. Då slår rädslan för att det ska uppstå en pinsam tystnad till och som jag skrev igår har jag en tendens att ”göra bort mig” när rädslan tar över. Egentligen förstår jag inte varför jag räds denna ”pinsamma tystnad” så mycket för oftast går det faktiskt bra och när isen väl har brutits brukar samtal med okända vara riktigt trevligt! Det är med andra ord lite skräckblandad förtjusning över det hela.

Eftersom jag snart drar igång mitt eget företag så är en av utmaningarna för mig att börja knyta nya kontakter och ”nätverka” på ett sätt jag tidigare inte behövt. För att komma någonstans så behöver jag hjälp och stöd från andra i min omgivning – bland annat för att nå ut till rätt ”publik”/kundkrets men också för att få tips av mer erfarna entreprenörer. Tidigare i veckan spontanbokade jag och livets människa in oss på ytterligare ett event som gick av stapeln igår. Det var arrangerat av Dreampreneur Society i samarbete med Drivhuset i Göteborg och handlade om just nätverkande. Det var cirka 100 deltagare på plats och eftersom temat var ”become a networking star” så gick stora delar av kvällen ut på att knyta nya kontakter. Trots rädslan överlevde jag kvällen, till och med utan problem och jag känner mig dessutom ganska nöjd såhär i efterhand!

Tänk att jag har denna kvinna vid min sida. Någon att bolla galna idéer med, som stöttar och peppar – utan att någonsin nedvärdera eller döma. Tillsammans kan vi bära varandra genom eld, det är jag säker på.

Hela stället (Yesbox) bubblade av nytänk, entreprenörskap och inspiration. Det var uppdukat med dricka, frukt, snacks och kaffe/te. Surret från förväntansfulla deltagare fyllde snabbt rummet och jag började bli lite nervös eftersom jag inte riktigt visste vad jag kunde förvänta mig av kvällen (eller vad som förväntades av mig!). Emmi och Nathalie som startat dreampreneur society berättade om sina resor och sedan var det dags för oss deltagare att börja nätverka i mindre grupper utifrån frågor om bl.a. våra ambitioner och vad vi behöver hjälp med för att komma närmare våran dröm.

Tänk att det ska kännas så löjligt jobbigt att prata med nya människor! När vi väl presenterat oss för varandra så kändes det plötsligt som att vi var hur goda vänner som helst och samtalen flöt bättre än aldrig förr. Det är så jäkla kul att träffa drivna människor med höga ambitioner och inspirerande idéer! Vi var fem helt olika individer som parades ihop för uppgiften. Det är så spännande att utbyta erfarenheter, höra om olika utmaningar varje person står inför men också att helt prestigelöst kunna bolla idéer eller be varandra om hjälp. Jag blir alldeles varm i hjärtat över hur många fina människor det finns – och hur långt vi kan nå om vi hjälper varandra att komma framåt!

Tillsammans är vi fasen starka och om vi vågar säga högt vart vi vill i livet så serveras nästan hjälpen automatiskt. Hur känner du kring nätverkande och att ta kontakt med nya människor?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *