Vilket är ditt nästa steg?

Inför varje år skriver jag ner några konkreta mål jag önskar uppnå, både stora som små. Det är däremot inget tvång för mig att uppnå målen, syftet är snarare att det ska vara en hjälp för mig att komma ihåg vad jag vill göra. Du vet kanske hur det är med tankar – dom kommer och går. Även om jag egentligen vet vad jag vill göra så är det ändå lätt att glömma det, tillfälligt. Plötsligt slår tanken mig i efterhand ”Attans, DET hade jag ju kunnat göra idag!”. När jag inte har någonting speciellt planerat så blir det lätt att jag fördriver tiden med någonting som egentligen inte tar mig närmare mina mål eller ger energi. Visste du förresten att flera studier visar att chansen att du uppnår dina mål ökar med ca 42% om du skriver ner dom?

För mig är det märkbart sjukt mycket lättare att ta tag i saker när jag skrivit ner det. Nu när jag har varit heltidssjukskriven en period så har planering och papper/penna varit en livräddare. Jag försöker – utan press – att tänka efter vilka steg jag behöver ta härnäst för att komma vidare i livet. Mitt nästa steg handlar alltså främst om att ta mig tillbaka till jobbet! Jag vill fungera som en vanlig arbetande människa och dessutom lockar det att få tjäna en hel månadslön igen.

Nu när jag börjar jobba igen så är det på 50% de första veckorna och jag hoppas att den mjukstarten ska räcka. Det kommer att krävas en del nödvändiga förändringar som mest handlar om hur jag kan sätta gränser, be om hjälp och prioritera annorlunda för att göra arbetssituationen hållbar i längden, så jag inte hamnar här igen. Jag vill skynda långsamt och är försiktig och uppmärksam på mitt mående men ser verkligen fram emot att få träffa mina kollegor igen!

Jag ville egentligen bara väcka tanken på vart i livet du befinner dig just nu och om du har någon tanke om vart du vill den närmsta tiden. Har du funderat över vart du är på väg i livet eller vilket ditt nästa steg blir?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: