Vad handlade eventet ”empowering women” om?

För bara några veckor sedan var jag lamslagen av depressiva och suicidala tankar, såg ingen mening med livet och kände inget hopp alls. Det har fan varit en lång kamp där jag brottats med mina tankar och kämpat för att försöka väcka positiva känslor – som trots mina ansträngningar lyst med sin frånvaro. Eftersom jag jobbar KBT-baserat så är jag väl medveten om tankens kraft och möjligheten att förändra tankespår, men vad fan gör man när känslan i kroppen likt förbannat känns rutten? Jag har desperat och sorgligt nog försökt hitta en ”quick fix”, såklart utan framgång. Äntligen har jag förstått att det tar tid och att jag är långt ifrån klar med mitt ”tillfrisknande” – även om jag kommit en bit på vägen! Insikterna har varit många och jag ser denna tuffa tid som en stor bank med lärdomar – nu när jag börjar få lite distans till det värsta mörkret!

Det har fan inte varit enkelt att komma dit jag är idag, det ska gudarna veta. Processen har pågått väldigt länge (minst ett år!), både medvetet och omedvetet och jag medicinerar dessutom med antidepressiva sedan några veckor tillbaka. Jag tror att många bäckar små varit bidragande till den positiva förändringen för mig men jag vill tro att en av de viktigaste pusselbitarna har handlat om att blicka djupt inom mig själv. Jag har tvingats vara brutalt ärlig mot mig själv och fått erkänna och acceptera saker jag inte ens visste själv att jag förnekade – och jag har en hel del jobb framför mig. Jag har blivit bättre på att lyssna till mina innersta känslor och drömmar – och vågat ta praktiska steg närmare mina drömmar, vilket självklart bidragit till att jag känner mig gladare och mer hoppfull idag. Det känns såklart extremt skört och jag är ständigt rädd att tappa den nyväckta glöden. Jag tror därför att det är viktigt att fylla på med sådant som väcker glädje!

För er som följer mig på instagram så har ni kanske redan sett att jag och bästisen spenderade lördagsförmiddagen på det inspirerande eventet ”Empowering Women” i Göteborg, arrangerat av coacherna Adeline och Anna. Det var ett möte som riktade sig till drivna kvinnor och temat för eventet handlade om mål och drömmar. Det var helt fantastiskt och jag gick därifrån med både inspiration och pepp – men främst en bekräftelse på att jag faktiskt är på rätt spår just nu. Jag vet vad jag verkligen vill, äntligen!

Eventet handlade om att fördjupa sig i sina mål för 2020 och jag kände att jag redan gjort mycket av det jobbet på egen hand och fick inte till mig någonting nytt gällande mina mål. Däremot var det väldigt givande att möta fantastiska människor som öppet delade sina egna tankar och idéer! Jag fick också med mig en hel del tips och idéer att förvalta inför egna framtida projekt.

Vi var ca 40 kvinnor på plats. Trots att vi var så många så var det väldigt trevligt och högt i tak. Det var upplagt på ett sätt där man själv fick tid att reflektera kring mål mm utifrån konkreta frågeställningar. Vi fick sedan diskutera våra tankar och idéer i mindre grupper.

Jag skulle definitivt kunna tänka mig att gå på ett av deras event igen – och jag kan varmt rekommendera dig som är i behov av lite inspiration och pepp – eller som bara är nyfiken på vad eventet innebär, att delta!

Tusen tack till Adeline och Anna för att ni arrangerat en så fin dag med härlig energi och givande dialoger. All lycka till er i framtiden!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *