Idag väljer jag att vara…

Fick världens sötaste lilla ask i julklapp av min fd kollega och vän, Linda. I paketet fanns 100 inspirationskort med ”jag väljer att vara”-texter från Carolina Gårdheim (kreativinsikt.se). På varje kort finns texter med ”Idag väljer jag att vara …” eller ”Idag väljer jag att känna mig …” och ett ord som beskriver en positiv känsla, sinnesstämning eller egenskap.

Jag älskar ju allt sådant som kan bidra till personlig utveckling och som dessutom är enkelt att använda! Tack Linda!!!

Kortens syfte är att hjälpa till att öka medvetenheten om att jag har makten att välja min sinnesstämning och hur jag reagerar på saker som händer mig. Detta samtidigt som korten kan öka medvetenheten om hur enormt många positiva egenskaper och sinnesstämningar vi faktiskt har tillgång till, vilket kan vara en hjälp i stunder då man tvivlar på sig själv och sina resurser. Genom att träna på att välja sinnesstämning så blir det också lättare att kontrollera och hantera din egen reaktion när livets baksidor drabbar dig.

Min ambition är att dra ett kort varje morgon och försöka bibehålla den egenskap eller sinnesstämning som står på kortet under dagen. Dessa inspirationskort känns perfekta i kombination med boken ”planera för dina drömmar”, där jag varje morgon kan skriva ner vilket kort jag dragit och sätta mitt mantra för dagen! Tanken är att i slutet av dagen kunna reflektera över hur det gått med försöken att fokusera på den specifika känslan.

Det är inte omständigheterna i ditt liv som ska styra hur du mår, det är du! Vad väljer du att vara idag?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: