Nyårsreflektioner

Sista dagen på 2019 är här. När jag blickar tillbaka på året undrar jag vad fasen som egentligen hände? Som en tornado drog året igenom mitt liv och ställde allt på ända. Nu när det bara återstår timmar känner jag ändå att det mesta faktiskt har lagt sig och jag lämnar året med en fin känsla, på något vis. Jag tänkte egentligen inte vara så långrandig i detta inlägg utan ville bara lista det bästa och sämsta med mitt 2019. Som att knyta ihop säcken och säga tack för mig nu när vi kliver in i ett nytt decennium.

SÄMST:
Alla sjukdomar, sorger och begravningar.
Depression och självmordstankar.
Besvikelsen över mig själv och min bristande förmåga att fungera/minnas.

BÄST:
Familjen, hunden och vännerna som funnits där och gett sjukt mycket kärlek.
Bilsemestern i Sverige med stopp vid ställen som Höga kusten, Skuleberget och Tännforsen.
Veckan i Österlen med bästa familjen Hjert Flod.
Weekendresan till Krakow.
Musikhjälpen i Västerås.
Att jag sökte hjälp för att verkligen bryta min negativa spiral.
Sjukskrivningen som gett mig tid att landa och återhämta mig lite.
Valet att starta @hobbykreatoren

VIKTIGASTE LÄRDOMARNA:
– Att handleda någon annan handlar inte om att själv vara expert. Det handlar om att hjälpa till att se problem/saker från olika perspektiv och stötta personen till att själv att se lösningar.
– Vikten av att be om hjälp.
– Att mina svagheter inte är någonting negativt – om jag lär mig att identifiera mina styrkor och svagheter så har jag en helt annan möjlighet att be andra om hjälp, vars styrkor kan komplettera mina svagheter.
– Det är orimligt att vara stark och ha kontroll på alla områden i livet, samtidigt.
Våga möta jobbiga känslor utan att trycka undan dom. Acceptera och låt dom finnas.
Våga ta steg närmare drömmar. Det finns bara saker att vinna längs vägen. Ingen dröm kommer gå i uppfyllelse så länge du inte aktivt tar steget och faktiskt gör någonting.

Önskar dig ett fint avslut på 2019 och en riktigt härlig övergång till det nya året!
2020, spänn fast dig för nu kommer vi
!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: