Ett brev från framtiden

Inför 2020 har jag börjat använda Sanna Sporrongs bok ”Planera för dina drömmar”. Som en del av att ta mig närmare drömmarna ingår en uppgift om att skriva ett brev till mig själv där jag beskriver hur mitt liv ser ut om tio år. Tänkte att jag skulle dela med mig av brevet, för den som är nyfiken.

Hej Therese,

Tänk att tio år har gått när det känns som att endast några månader har passerat sedan dagen då du satt där i soffan, heltidssjukskriven för depression/utmattning. Vägskälen du stod inför då kändes som oändliga berg att bestiga. När jag nu blickar tillbaka så känns valen så självklara. Jag önskar att jag kunde förmedla tryggheten till dig, lugna dig med ord om hur bra det blev tillslut och påminna dig om att lita på magkänslan och känna tillit till att allt kommer att lösa sig.

Mycket har hänt sedan dess. Båda badrummen och tvättstugan blev renoverade tillslut! Fönstren är bytta, köket är nytt och inglasningen är på plats. Det trodde du inte, va? Du trivs fortfarande bra här i parhuset. Några nya grannar har flyttat in på gården genom åren men du håller dig fortfarande lite på din kant och umgås på dina egna villkor vilket du tycker känns skönt. Du är fortfarande väldigt mån om din familj och de du håller kär. Livet blev lite annorlunda efter att du fick barn. Kan du tänka dig? Du blev gravid tillslut och Patric hänger kvar vid din sida som världens bästa partner och pappa.

Det är inte bara hemmet som har fräschats upp! Du har lyckats hålla liv i företagandet du vågade starta för tio år sedan. Det som började som en hobby har växt och blivit någonting fantastiskt som du verkligen kan vara stolt över. Idag försörjer du dig på att jobba med sådant som verkligen gör dig lycklig. Visst fasen har det varit tufft ibland och du har gått igenom rena helveten men med stöd och hjälp från din omgivning har du tagit dig igenom utmaningarna och inte gett upp! Uppskjutarbeteendet är någonting du fortfarande tampas med men det har också blivit lite bättre. Du målar, skriver, har en webbshop men också en egen vacker lokal. I lokalen hänger även bästisen du hållit hårt i genom åren och ni har både enskilda och gemensamma aktiviteter som workshops, föreläsningar, temakvällar, nätverksmöten, företagsmiddagar/frukostar och yoga/mindfulness för både nybörjare och mer erfarna.

Du tar små coachinguppdrag, feng shui-konsultationer och hjälper människor att uppnå ett bättre välmående. Du drivs verkligen av att möta människor, peppa, inspirera och hjälpa andra att utforska sitt inre och uppnå sin fulla potential – med medvetenhet om sitt egna värde och vikten av att pausa och ge tid för återhämtning. Du har med åren blivit mer medveten om dina egna behov och blivit bättre på att be andra om hjälp. Idag tar du hand om dig på ett helt annat sätt än du gjorde då, för tio år sedan.

Jag vill verkligen påminna dig om att allt löser sig, förr eller senare. Du behöver bara ha tillit till livet och universum och våga ta de steg som krävs, även i stunder då alla pusselbitar inte verkar finnas på plats. Våga satsa på livet du drömmer om och fortsätt bygg upp kärleken till dig själv så klarar du allt!

Många varma kramar från ditt framtida jag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: