Hur viktigt är julpyntet?

Julen har alltid varit en favorithögtid för mig, mest för den lediga mystiden som spenderas med familjen. Är dock medveten om att långt ifrån alla upplever samma positiva känsla kring denna högtid, tyvärr. Julen är för många förknippat med alkohol, tragedier och orsakar dessutom enorm stress och press, köphets och ställer krav på att leverera mat och julpynt högt och lågt. Julen som borde vara en tid för värme, lugn och gemenskap. Utan krav.

Jag orkar inte längre byta gardiner och hålla på. Det blir jul ändå, det är jag säker på. Är glad att jag över huvud taget har fått fram adventsljusstakarna i år då det gör så mycket för julkänslan. Det lilla julpynt som plockas fram hemma hos oss brukar få flytta in lagom till första advent. Det är för att vi ska hinna beskåda spektaklet och jobba upp lite julkänsla. På annandagen vill jag nämligen slänga ut allt som har med julen att göra och förbereda mig för ett nytt år.

Jag vill egentligen bara påminna dig om att försöka stanna upp mitt i julkarusellen. Vad kan du göra just nu för att ge dig själv tid att njuta av livet och skapa positiva känslor kopplade till julen? Älska dig själv, oavsett om du har hunnit plocka fram pyntet eller ej. Sug i dig det fina du har omkring dig, känn dofter, älska dina nära. Glöm dock inte att prioritera dig själv och ditt mående, be om hjälp. Jag lovar att det blir jul oavsett vad som ställs fram på julbordet. Sänk kraven. Ät tacos eller köp för bövelen färdig mat för att slippa stå i köket. Umgås istället.

Hur viktigt är julpyntet för dig?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *