Fullmåneritual, vad är det?

Igår gjorde jag mitt livs första fullmåneritual. Nu undrar säkert flera av er vad det egentligen är?! Kort kan vi säga att det är en liten astrologisk ritual där man reflekterar över sitt liv för att bli sitt bättre jag den kommande perioden. För mig handlade tankarna om hur livet varit den senaste tiden och jag försökte identifiera negativa tankar jag känner mig redo att lämna bakom mig.

Jag är alltså ingen renodlad ”moon-sister” utan är lite utanför boxen och skapar min egen lilla ritual. Denna gång använde jag mig av kristaller jag verkligen dras till, utan någon direkt tanke på deras egentliga ”funktion” (ur ett spirituellt perspektiv). Bland annat hade jag bergskristall, rökkvarts, fluorit och selenit. Jag är ärligt talat lite ambivalent i min tro till kristallernas energier men en stor del av mig känner att jag inte vågar chansa för tänk om det faktiskt är sant?! (smyger här fram att jag lagt mina kristaller på fönsterbrädan inatt under fullmånen, för att dom skall renas…)

Jag har alltid älskat månen och stjärnorna och kan stirra upp mot himmelen hur länge som helst under en stjärnklar natt. Däremot har jag aldrig ägnat mig närmare åt måncykler eller ritualer som dessa. Första gången jag hade en liten månritual var under senaste nymånen. I samband med nymåne sägs det nämligen vara ett bra tillfälle att sätta upp mål för den kommande perioden och mål gillar jag! Eftersom det var sista nymånen för 2019 så bestämde jag mig för att ha en liten ritual hemma för att sätta upp mål för hela 2020, som ni kan se nedan.

Nu när det alltså varit sista fullmånen för 2019 så valde jag att försöka skriva ner och få ur mig sådant jag önskar lämna bakom mig när jag kliver in i 2020. Ett nytt decennium. Lappen brände jag upp och kysste skiten farväl, nu är jag redo för nästa decennium.

Vill ni att jag delar med mig av vilka tankar jag ska försöka omvandla / lämna bakom mig?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *