Antar du utmaningen?

Jag avslöjade tidigare i veckan hur kasst jag tar hand om mig själv just nu. Depressionen är ett faktum och jag inser verkligen att jag är långt ifrån ensam om att må såhär. Med tanke på det gräsligt låga antalet soltimmar november bjöd på så är det inte konstigt att vi generellt känner oss lite nere just nu. Det gör verkligen någonting magiskt med humöret när solen kikar fram och det känns ändå som att december månad hittills visat sig från sin ljusare sida, jämfört med november i alla fall!

Jag vet att exempelvis promenader får i alla fall mig att må lite bättre. Dimman i skallen lättnar, tankarna lugnar sig, pulsen sjunker och jag kan andas igen. Trots alla fördelar känns det nästan omöjligt för mig att ta mig ut! På något sjukt sätt blir jag ändå kvar i soffan, med telefonen i handen och tankar som bara skriker högt om hur värdelös jag är. Det känns ju inte så himla snällt men jag tror inte jag är ensam om det?!

Igår bestämde jag mig därför för att våga utmana en person jag fått lite kontakt med via instagram. Jag tolkade det som att hon inte heller mådde speciellt bra och tänkte att vi båda kanske skulle må lite bättre en stund om vi tog oss ut på en liten promenad. Jag visste att jag inte skulle ta mig utanför dörren om jag inte hade någon som kontrollerade att jag faktiskt tog mig ut. Därför tänkte jag att vi kanske kunde motivera varandra att komma ut genom att ta en promenad samtidigt – och skicka bildbevis till varandra! Jag tog alltså en 45 minuter lång promenad – med sällskap cirka 30 mil bort! Under promenaden föddes också planen på att sprida utmaningen med hashtagen #smiskadeppen.

Vi sitter hemma i mörkret och mår dåligt av miljoner olika anledningar. Våran kropp behöver röra på sig, det är fakta. Däremot har vi alla olika förutsättningar och jag är medveten om att alla kanske inte klarar att promenera 45 minuter som jag och Linda gjorde idag. Min önskan däremot handlar om att våga utmana någon du tror behöver utmanas – kanske handlar det om att vicka på tårna, ta en promenad, gå in på ett gym eller vad som helst som främjar välmående! Kanske handlar det om vad DU faktiskt behöver göra men du, precis som jag, tar inte tag i det! Utmana någon och be om bildbevis. Tagga bilderna med #smiskadeppen, tillsammans kan vi ta kontrollen och stötta varandra i en ljusare riktning!

Jag är fast besluten att smiska depressionen och ta kontrollen över min kropp! Jag vill hitta en glädje igen och samtidigt kunna hantera dagarna då måendet är i botten. Vad tror ni? Kan vi göra utmaningen #smiskadeppen levande? Utmana någon du tror behöver det, redan idag!

Kram och ta hand om dig och dina nära idag!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: