Vad vet du om eteriska oljor?

Eteriska oljor är väldoftande, koncentrerade växtextrakt som varsamt tas fram genom ångdestillering, kallpressning eller direkt från trädens kåda. Eteriska oljor har många användningsområden som exempelvis till matlagning, rengöring eller för att skapa rätt stämning där du befinner dig. Oljorna är dessutom ett bra alternativ till produkter med starka kemikalier i eftersom oljorna är naturliga. Eteriska oljor är lätta att använda i vardagen, för att hjälpa dig att hitta balans, stillhet och främja ditt känslomässiga välbefinnande.

Nyligen fick jag hem mitt efterlängtade startpaket med 12 olika eteriska oljor och en diffuser från young living. Jag är verkligen SÅ nöjd! Hittills har jag bara hunnit prova några olika oljor på handlederna samt gjort några doftblandningar till diffusern, har älskat samtliga! Hemmet känns lite extra mysigt när diffusern står och bubblar och sprider både sitt stämningsfulla sken och fräscha doft.

Vackert förpackade oljor. Alltså, jag är så såld!

Nedan ser ni den första blandningen jag provade i diffusern. Blandningen kallas ”friskt hem” och består av ett visst antal droppar av oljorna ”lemon” och ”thieves”. Det blev verkligen en fräsch doft som spred sig i hela hemmet. Till och med Patric tyckte om det!

Här ser ni diffusern i sin helhet. Det syns inte så bra på bilden vilket varmt och härligt sken den ger ifrån sig eftersom det är dagsljus. Det går att ändra belysningen i flera olika färger men min favoritfärg är den som går i en varm orange ton. Just denna diffuser är en lite dyrare variant med inbyggd högtalare som går att kopplas till t.ex. telefonen via en vanlig aux-kabel. (Det finns även lugnande och meditativ musik inlagt i själva diffusern.) Det finns såklart betydligt billigare varianter av diffusers! Jag bestämde mig för att satsa på den jag verkligen ville ha då jag kände att det var en riktig ”hundvalp”, som KonMari förespråkar. Just nu håller jag på att utbilda mig mer om just eteriska oljor och är så himla glad över att jag tagit steget!

Vill du veta mer eller kanske beställa ett eget startkit? Meddela mig i en kommentar eller via mail så hjälper jag dig! <3

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *