Hur kan du addera lugn i vardagen?

Äntligen fredag och många av oss får tid att varva ner och återhämta oss efter arbetsveckans alla måsten. Tid för återhämtning är så himla viktigt och alla har vi olika sätt att återhämta oss på. De flesta har någon eller några lediga dagar varje vecka men jag anser det vara minst lika viktigt att ge sig själv små mikropauser i vardagen också.

Få saker är så rogivande som eld och vatten. Ett enkelt tips för återhämtning i vardagen kan vara att ge sig själv några få minuter, ensam, varje dag. Sätt dig bekvämt i ett rum, släck gärna omkring dig och tänd ett ljus. Bara sitt och andas ett par minuter medan du blickar in i lågan. Känn hur luften dras in genom näsan, hela vägen ner till magen för att där vända mot resan tillbaka när du andas ut. Försök att andas lugnt, utan att styra andningen för mycket. Känn efter hur det känns i kroppen, hur axlarna slappnar av vid varje utandning. Påminn dig själv om vad som är viktigt i livet, att alla måsten bara är påhittade. Att det enda du egentligen måste göra är saker som att andas, äta och sova. Ta hand om dig. <3

Kanske känner du, precis som jag, hur vissa dofter kan förstärka känslan av lugn eller till och med bidra till ökad kraft/energi. Jag skulle varmt rekommendera att du adderar dofter till din lilla laddningstid! Antingen med hjälp av doftljus eller varför inte eteriska oljor? För er som följer mig på instagram så fick jag igår hem min leverans med efterlängtade oljor från Young Living. Häng kvar framöver så har jag glädjande nyheter att komma med, om du är intresserad av att veta mer!

Har du några ”ritualer” som hjälper dig att varva ner i vardagens ekorrhjul?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *