Vad behöver du för att läka?

Det senaste året har verkligen varit en prövning för mig rent mentalt. Känslomässigt har jag rasat på så många sätt jag inte ens trodde att jag kunde rasa på. Att gråta i affären eller på jobbet, inför kollegor och klienter, blev till vardag. Något jag knappt gjorde inför mina närmsta. Vad fan hände med hon som alltid är stark?! Identitetskrisen blev total och jakten efter någon form av tröst eller styrka togs upp på allvar.

Efter första raset i början av året försökte jag nästan tvångsmässigt styra tankarna i den riktning jag visste var den bästa. Kroppen stretade dock emot rent fysiskt och jag riktigt kände hur själen vägrade ta till sig och lyssna på mina rationella och smarta tankar. Utåt sett log jag och tuffade på, ungefär som vanligt, medans en röst inom mig skrek rakt ut, orkade inte, ville inte mer. Jag har pressat mig i många många år, alldeles för hårt. Nu är det dags att göra om och göra rätt. Börja ta hand om mig – om min själ – för det förtjänar varenda människa!

För att ge mig själv lite plåster på min söndriga själ försöker jag därför att omge mig med saker jag verkligen tycker om – ända in i hjärteroten. Exempelvis så använder jag stenar och kristaller för att fylla på eller neutralisera energier omkring mig. Ovan ser ni den ”gyllene triangeln” som består av en ametist, en rosenkvarts och en bergskristall. Tillsammans utgör dessa tre en perfekt kombo som skyddar mot negativa energier som t.ex. andra människor kan utstråla och som påverkar dig mer eller mindre.

På jobbet har jag en malakit (se nedan). Malakit sägs stödja utveckling och förmågan att ta itu med problem, bidra till ökat mod och kan göra att du vågar genomföra förändringar eller hjälpa dig att släppa taget om det förflutna. Malakit passar med andra ord perfekt just idag då ett nytt månvarv startar vilket utgör ett bra läge att sätta nya intentioner och mål.

Det är inte bara stenar som hjälper, såklart. Kristallerna är bara en liten detalj av sådant jag väljer att ha i min närhet. Jag försöker utöver kristallerna att hitta på saker som känns roliga och hoppas att jag samtidigt också väcker lusten och glädjen till livet. Jag har bland annat anmält mig till en kurs som börjar i januari 2020, där jag hoppas kunna utöka min kunskap om hur vi kan skapa miljöer som bidrar till bättre hälsa. Jag ser verkligen fram emot det!

Hur gör du för att ta hand om din själ, när den blöder?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *