Vad styr i ditt liv?

Trots att jag alltid ansett mig vara en relativt trygg person så inser jag vilken stark påverkan min omgivning och samhället ändå haft på mina val! Jag har genom åren lagt alldeles för mycket energi på att ta hänsyn till och anpassa mig efter normer och andra människors åsikter. Tragiskt nog har detta skett mer eller mindre omedvetet.

Att dra igång ”hobbykreatören” och allt vad det innebär är på minst ett sätt galet skrämmande! I bilen häromdagen när jag fantiserade och planerade för kommande händelser så blev jag alldeles pirrig i hela magen! Känslan som for genom mig var som att åka fritt fall på Gröna Lund. Det som framkallade nervositeten var att jag såg mig själv i framtiden, ståendes naken på en scen framför min ”publik”. Kan ni föreställa er hur det skulle kännas?!

Det som är märkligast av allt är att jag inte känner mig det minsta nervös över att köra min grej när det kommer till alla nya och obekanta människor som eventuellt börjar följa mig på sociala medier! Det som gör mig alldeles nipprig och sjukt rädd är faktumet att jag nu kommer att blotta mig totalt inför mina vänner och bekanta, som kanske inte har sett eller hört om dessa drömmar!

Rädsla är en ganska onödig känsla år 2019 eftersom väldigt få saker är direkta hot för oss idag så som det var på savannen. För att bemöta den fåniga känslan av panik när jag satt där i bilen (och för min inre syn såg mig själv stå naken på en scen, inför ett hav av människor) så valde jag att låta fantasin rulla på som en liten film. Jag föreställde mig hur jag inledde ett tal där jag berättade för min publik hur sjukt nervös jag känner mig. Att ”hobbykreatören” känns som att stå naken inför ett hav av människor – trots att jag faktiskt har kläder på mig! Därför väljer jag att se hela min publik som en hög med nakna människor. Det får mig att känna mig lite mer påklädd vilket dämpar rädslan.

Faktum är att jag från och med nu tänker skita i att min inre ”vaktmästare” skriker åt mig att backa tillbaka till min trygga vrå och tänka på vad jag gör. Bollen är i rullning och nu ska 30 års drömmar och fantasier omvandlas till konkreta mål, handlingar och utmaningar. Huvudbonader, here I come!

Ett av mina mål är att få sprida glädje och kreativitet omkring mig på ett lekfullt (och lätt kaotiskt) vis. Nedan kan du se ett tips på hur du kan pimpa en vanlig, tråkig pärm – för att göra det lite roligare att få ordning på alla papper hemma.

Vad styr i ditt liv?

Fundera lite över om dina val är baserade på din alldeles egna känsla eller styrs du delvis också av normer och viljan att passa in?!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: